f e n y o f a k . b l o g . h u

Fenyőfa közvetlenül a termelőtől

Fenyőfa közvetlenül a termelőtől

Karácsonyfa KISOKOS: 5 tipp, hogy a fa hetekig kitartson

2018. október 12. - Deme Marcell

Ha erre a néhány tanácsra odafigyelünk, és betartjuk őket, biztosan sokáig élvezhetjük karácsonyfánk szépségét a lakásban, és kevesebbet is kell majd takarítanunk a lehulló tűlevelek után.

1. Karácsonyfa vásárláskor az egyik legfontosabb a megfelelő fa kiválasztása. Soha ne vegyünk olyan fenyőt, amelyen már vannak sárga levelek, és ne vásároljuk meg azt a fát sem, amelyik penészes szagot áraszt, ráncos a kérge, vagy kókadtnak tűnik.

 

2. Vásárlás után, és még díszítés előtt érdemes vízbe helyezni a fát, hogy elegendő nedvességhez jusson. Mindig olyan fenyőtartót használjunk, amelyikben víztartó edény is van, így ha a fa már a lakásban van, akkor is tudjuk locsolni, így ezzel is növelhetjük élettartamát. Minden nap ellenőrizzük a vízszintet, és a levágott fatörzs vége mindig érjen a vízbe, ha ugyanis nem éri víz, akkor a vágási felületen egy vékony gyantaréteg képződik majd, amely megakadályozhatja, hogy a fa felszívja a nedvességet. Egy átlagos fa akár 4 liter vizet is képes felszívni.

3. Tartsuk a fát minél távolabb a radiátortól és egyéb hőforrásoktól, így szintén lassíthatjuk a kiszáradását.

Spriccelhetjük a fát vízzel, hogy több nedvességet kapjon, de ezt csak akkor tegyük, ha nem használunk elektromos égőket. 

4. Amíg eljön a karácsony a fát mindig hűvös és száraz helyen, széltől és naptól védve tároljuk. 

5. Előnyösebb, ha kisebb fényerejű izzót választunk, mivel az izzók által okozott magasabb hőmérséklet megszakíthatja a fenyő téli nyugalmi időszakát.

Forrás: www.agrarszektor.hu/kiskertblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyofak.blog.hu/api/trackback/id/tr7014298227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása